Intervju med nya huvudtränaren Jonas Karlsson

Innebandy

Seriepremiär på lördag, två matcher är det som gäller i Åbo. Hur känns formen i laget?

Formen i laget känns bra. Den har varit stigande sen vi började i slutet av augusti, inte så konstigt nu i början av säsongen. Attityden och viljan finns där hos grabbarna och dom verkar taggade på premiär.

 

Hur känns dina och Mathias första månader som huvudansvariga för herrlaget?

Det är givetvis nytt, för både mig och Mathias. Personligen tycker jag vi har kommit in i det bra. Gänget vi har att göra med är otroligt lättsamma att utföra detta arbete med.

 

Hur ser truppen ut jämfört med ifjol?

Vi har tappat några tongivande spelare som haft ledande roller i laget tidigare, men där har vi nya killar som kliver in bra på den fronten. En liten föryngring av medelåldern i laget kan man säga, fast den är knapp.

 

Är det någon spelare i laget som känns het och kommer sticka ut i år?

Vi har många som gjort riktigt bra träningar, men om jag måste välja en så tror jag Alexander Hermans kommer gå väldigt bra om han fortsätter träna i det tempo, attityd och vilja han gjort hittills. Men som sagt, det är många som gjort bra i från sig med bra träningsnärvaro och även bra träningar.

 

Hur har laget förändrats sen ni tog över ansvaret?

Svårt att säga. Vi har väl inte ändrat på jättemycket grejer. Vi håller på som bäst och testar oss fram med lite nya uppspel och powerplayvarianter. Det känns dumt att gå in och ändra på för mycket, eftersom jag tycker vi gjorde det rätt bra ifjol fast resultaten inte kom med oss alla gånger.

 

Hur ser målsättningen ut för säsongen, vill ni tillbaka till trean?

Vi har inte diskuterat det ännu. Vi tar en omgång i taget, men ingen i laget går in för något annat än att vinna varje match. Personligen tycker jag att årets seriesystem, att inget lag stiger direkt, tar bort ganska mycket av det ”roliga” med att vinna en serie. Nu skall det kvalas oberoende om man kommer etta eller tvåa, utan någon större skillnad. Vi kommer vara på övre halvan av serien, det är jag säker på. Men som sagt, vi tar en omgång i taget nu och sen utvärderar vi efter det.

 

Även den åländska serien drar igång i veckan och IF Fram går in ännu en säsong som regerande mästare. Hur går tankarna om serien på hemmaplan?

Jag är inte så insatt i den biten med lokala serien. Senaste åren så har vi ju som du säger gått in som regerande mästare och då är ju såklart ett eget stort mål av spelarna som deltar där att försvara det.

 

Till sist. Hur taggad är du på att uppleva det nya hotellet som konkurrerat ut Omena inför första omgången?

Jag har inte hört så mycket om det nya hotellet, förutom att det lär ska finnas frukost där. Är nyfiken att testa det och hoppas det håller bra kvalité.

 

Fem snabba:

En tunnel och mål              En tunnel och assist

Vinna KM i golf                   Vinna div. 4 i år

Lemlands IF                         Pro- 09

Gå för det med drivern     Spela safe med järn 4

IF Fram                               Laby Labans Bästa

 

Tack för pratstunden Jonas och stort lycka till i helgen!

Comments are closed.