Hemmaomgång för herrlaget

Innebandy

I helgen spelar herrlaget sin tredje omgång i finska div. 4. De ligger efter fyra matcher spelade i mitten av tabellen efter två vinster och två förluster. Vi har tagit ett kort snack med nya tränaren Jonas Karlsson om känslan inför helgen hemmaomgång i Godbyhallen.

Kort sammanfattning över de fyra matcherna som spelats?

Två vinster och två förluster är resultatet. Första matchen så förlorar vi tack vare att vi tappar det i slutet på första perioden och i början på andra. Efter 0–4 så tar vi time out, och kommer bra in i matchen efter det. När vi väl börjar få häng på dom så kommer det ett väldigt billigt mål, där vi inte låg riktigt rätt i försvaret och hjälpte Jens i målet. Vårat försvarsspel som i vanliga fall är riktigt bra svajade ganska mycket. Där blev vi straffade i just minuterna 10–20 i matchen.

Andra matchen kliver vi in med annan inställning och pratat igenom vårt försvar. Detta är egentligen den enda matchen jag är nöjd med hittills i år. Uddamålsseger, mot ett egentligen bättre lag än i första matchen.

Första hemmaomgången börjar vi med en förlust mot ett bottenlag. Vårt försvarsspel sviktar, och det sprider sig även till vårt anfallsspel. Vi kommer inte in i vårat eget spel, och dras in i deras ”lattjobandy”.

I andra matchen vinner vi mot serieledarna. Vinst är vinst, och det är de som räknas. Men vårt spel var inte alls på den nivå som vi haft på träningar, och tränar för. Turligt nog för oss så kommer dom in med en väldigt underlig taktik som varken är bra bakåt eller framåt.

Är känslan fortfarande att ni bör tillhöra toppen i år?

Absolut, vi kunde haft fyra vinster. Jag anser att vi är bättre än dom fyra lag vi mött hittills.

I helgen möter ni två lag som ligger efter er i tabellen, det är två vinster som gäller eller?

Jag garanterar två vinster och fyra poäng i helgen. Ingen underskattning över motståndet, men inget lag hade velat möta oss denna helg med tanke på hur träningarna har sett ut sen förra omgången. Det närmar sig match och kamp om speltid vilket man tydligt kunde se i spelövningarna i måndags där det bjuds på ett par flygturer efter hårda närkamper.

Hur ser truppen ut inför helgen?

STARK! 17–19 spelare i protokollet. Samtliga kan kliva rakt in i banan och göra jobbet. Jonas Abrahamsson vaktar målet för första matcherna för säsongen. Roligt är också att vi plockar upp 15-årige Alexander Heikfolk som är en ung och lovande målvakt. Alexander har gjort stora framsteg och bra ifrån sig på träningarna under hösten. Denna trupp kammar hem fyra poäng i helgen!

Lycka till i helgen!

Tack

Comments are closed.