Hälsningar från Jenny!

Uncategorized

Det är många som är nyfikna på Jenny Fellman, och hennes karriär som skidskytt. Därför tänkte vi, tillsammans med Jenny, med jämna mellanrum visa glimtar av vad det innebär att leva som elitidrottare. Här följer Jennys första hälsning och en sammanfattning av förra veckans EM-tävlingar

Hejsan, mitt namn är Jenny Fellman och jag elitsatsar på skidskytte. Jag tänkte presentera mig och berätta lite om min bakgrund för de som inte vet så mycket om mig.

Om vi börjar från början så är jag född i Hamnsundet i Saltvik och som liten höll jag på med en rad olika idrotter såsom friidrott, redskapsgymnastik, skidåkning, skidskytte och fotboll, även om den sistnämnda karriären blev ganska kort då jag fick se mig besegrad av mitt bollsinne. Skidskytte var det som jag tillslut tyckte var roligast även om det var det som jag kanske tyckte var minst kul när jag var yngre. Då var jag mest med på tävlingarna för att mamma och pappa lockade med korv med bröd på hemvägen för den som tog sig över mållinjen, så då det var bara att ta på sig skidorna och ställa sig på start. Om det inte hade varit för det så hade jag nog stannat hemma de flesta gångerna!

När jag var 16 år så flyttade jag till Östersund för att börja skidskyttegymnasiet och det var ju ett ganska stort steg att flytta så långt bort även om inte det var tanken från början. Då var jag mest inriktad på att det antingen skulle bli skidgymnasiet i Mora eller Vörå. Men då inget av alternativen hade inriktning på skidskytte och jag sen blev erbjuden en plats i Östersund så bestämde jag mig att det var dit jag ville åka. Jag gick gymnasiet på fyra år eftersom det var anpassat till träning och studier och 2017 tog jag studenten.

Efter det har jag bott kvar i Östersund och samtidigt som jag satsar på skidskytte läser jag ekonomprogrammet vid Mittuniversitetet i Östersund. Så det var lite om mig och kanske fick ni veta något nytt om mig och min idrottsbakgrund!

Foto: Andrei Ivanov

Sammanfattning av Europeiska Mästerskapen

Senaste veckan har jag befunnit mig i Vitryssland på Europeiska Mästerskapen och tävlat. Tävlingarna som egentligen skulle hållas i Otepää flyttades på grund av snöbrist till Raubichi som ligger en liten bit utanför Minsk.

Inte heller här har förhållandena varit toppen och funktionärerna har gjort sitt bästa för att köra snö till spåren så att tävlingarna kunde hållas. Med tanke på rådande väderförhållandena med plusgrader och regn har de ändå lyckats få spåren i så bra skick som möjligt för oss tävlande!

För min egen del har resultaten kanske inte blivit riktigt det jag hoppades på men några bra grejer finns det ändå att ta med sig till fortsättningen. Fyra tävlingar har vi kört den här veckan, supersprint, mixstafett, sprint och jaktstart där jag får vara helt okej nöjd med skyttet i mixstafetten där jag endast behövde använda ett extraskott i det liggande skyttet. Lite problem med vapnet hade jag i början av veckan som ställde till det i den första tävlingen. Dioptern fungerade nämligen inte så i det liggande skyttet så ändrade sig inte siktbilden fastän jag skruvade siktet. Efter tävlingen fick vi byta diopter så resten av tävlingarna har liggskyttet fungerat väldigt bra så det är något positivt jag kan ta med mig vidare.

Åkningen däremot har jag haft lite problem med senaste veckorna och känt att kroppen varit ganska trött. Jag har inte heller haft så bra material i det blöta föret som varit här i Vitryssland så då rinner tiden snabbt iväg i spåret mot de andra. Så nu åker jag hem och laddar för de sista tävlingshelgerna innan säsongen är slut! 

Foto: Andrei Ivanov

Comments are closed.